Nieuws

Vast spreekuur Buurtteam in HU Gezond&Wel Centrum

Vast spreekuur Buurtteam in HU Gezond&Wel Centrum

 

Het Buurtteam is er voor alle Utrechters en voor elke vraag. In de wijk Oost hebben we daarnaast speciale aandacht voor studenten. Het Science Park met hogeschool en universiteit ligt in het werkgebied en er wonen veel studenten in Oost. Om goed te weten waar de behoeften van studenten liggen, werkt het Buurtteam in Oost samen met gemeente, welzijnsorganisaties en vertegenwoordigers van het onderwijs.

Om studenten goed in hun hulpvragen te kunnen voorzien, gaan we ook werken op het Science Park zelf. Om daar nog zichtbaarder en toegankelijker te zijn als Buurtteam, gaan wij per 7 februari starten met een vast spreekuur in het HU Gezond & Wel Centrum van de Hogeschool Utrecht op de Bolognalaan 101.  We bedienen daar samen met Social Work studenten, de vragen van studenten.

Het HU GEZOND&WEL Centrum is een doorontwikkeling van de voormalige HU Klinieken. In deze grote faciliteit leiden we honderden studenten op en ontvangen we duizenden bezoekers voor diagnostiek en behandeling. Samenwerking met praktijkpartners in de regio staat voorop. In het HU GEZOND&WEL Centrum brengen we het gezondheidszorgdomein en het welzijnsdomein dichter bij elkaar.

Vanaf 7 februari zijn de spreekuren op de dinsdagmiddagen van 13.00 uur tot 17.00 uur en op de donderdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur. Op beide dagen is er een vast team van twee Buurtteam medewerkers aanwezig. 

Je kunt er terecht voor vragen over geld en administratie, wonen, (psychische) gezondheid, huiselijk geweld, onderwijs, werk en over (weer) meedoen. 

Het betreft een inloop, dus er hoeft vooraf geen afspraak gemaakt te worden. De ondersteuning kan vaak direct opgestart worden en is verder kosteloos. Er is dan ook geen verwijzing van een arts nodig. 

 

Ter plekke gaan we in gesprek en denken we graag mee. Mocht er een vervolgafspraak nodig zijn, dan maken we die ter plekke. 

Op de dagen dat we niet aanwezig zijn, zijn wij te bereiken via het mailadres:sciencepark@sociaal.buurtteamsutrecht.nl  of op het telefoonnummer: 030-7400509

 

Naast studenten zijn ook andere inwonenden of werkenden van het Sciencepark welkom op het inloopspreekuur van het Buurtteam. 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen