Nieuws

Vacature studentcoaches

Vacature studentcoaches

Wil jij bijdragen aan een zachtere landing voor nieuwe eerstejaars Social Work studenten?

Ben jij proactiefcommunicatief vaardigbehulpzaam en enthousiast? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Volgend schooljaar zullen er in het eerste jaar binnen de opleiding studentcoaches worden ingezet. Elk eerstejaars leerteam zal dus versterkt worden met een studentcoach en die studentcoach kan jij worden!

Wat houdt dit dan precies in?
Als studentcoach bouw je een band op de studenten in een leerteam en je ondersteunt hen bij het wennen binnen de opleiding (je bent immers ervaringsdeskundige!). Het idee is dat je als peer fungeert, en niet als docent, en vanuit die rol ook andere dingen met de studenten kan doen dan hun leerteambegeleider. Jullie hebben hierdoor andere taken, welke immers beide waardevol zijn. Denk hierbij aan: helpen met het wennen aan de HU-systemen, helpen met studievaardigheden, en ervoor zorgen dat studenten zich thuis voelen op de opleiding.

Tijdsbesteding
Je bent hier gemiddeld 4 uur per week mee bezig van 1-8-24 tot 31-7-25. Daarnaast wordt je geacht deel te nemen aan de professionaliseringsbijeenkomsten (4 tot 8 per jaar). Deze professionaliseringsbijeenkomsten bestaan bijvoorbeeld uit een vragenuurtje, inhoudelijke tips en tricks voor het begeleiden van studenten en het voorkomen van uitval, gesprekstechnieken en coaching vaardigheden (handig voor later!). Je neemt de rol van (student-/peer-)coach aan en onze bijeenkomsten stomen jou hiervoor klaar. Je zal dus ook samenwerken met de leerteambegeleider van het leerteam waar jij studentcoach van bent en dus wekelijks afstemmen met hem/haar over waarin jij de groep het beste bij kan ondersteunen.

Beloning
Je bent als studentcoach bij de HU in loondienst voor gemiddeld 4 uur per week gedurende het hele collegejaar. Je salaris wordt ingeschaald op schaal 6B (circa 250 euro bruto per maand, dit komt neer op circa 15 euro per uur bruto). Door de rol van studentcoach te vervullen én deel te nemen aan de professionaliseringsbijeenkomsten kan je een honours ster verdienen.

Ben je nou enthousiast geworden??
Meld je dan aan via https://forms.gle/3zr3dHVmXePYTVhY8. Houdt een korte motivatie van 250 woorden max bij de hand! Vergeet niet om ook je CV door te sturen naar: studentcoaches.isw@hu.nl 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen